RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie

Enkele buien


Geschreven door Marc de Jong van Buienradar
30 mei 2024 17:45


Article Image
© buienradar.nl

Het blijft nog even wisselvallig. Ook op zaterdag is er eerst nog kans op buien of regen, maar daarna wordt het droger. Verder blijft de temperatuur rond of net onder het langjarig gemiddelde schommelen.

Het blijft nog even wisselvallig. Ook op zaterdag is er eerst nog kans op buien of regen, maar daarna wordt het droger. Verder blijft de temperatuur rond of net onder het langjarig gemiddelde schommelen.

 Vanavond valt eerst in het oosten nog een bui met kans op onweer. Verder komt in het oosten van het land de meeste zon voor, terwijl het westen te maken heeft met meer bewolking. In de loop van de avond kan langs de westkust een bui vallen. In Zeeland trekt de wind wat aan.

 Vannacht trekken vooral over de zuidwestelijke helft van het land enkele buien. Dit gaat gepaard met veel bewolking. In het oosten en noordoosten zijn er weer wat opklaringen en kan er nevel of mist ontstaan. Alleen in het uiterste noordoosten is ook kans op een bui. Tijdens de opklaringen koelt het flink af naar een graad of 8. In de rest van het land liggen de minima rond 11 à 12 graden. Vooral in Zeeland staat er een stevige noordwestenwind, windkracht 5 tot 6. Elders staat er weinig wind.

Vrijdag is het wisselvallig weer met soms wat zon en verspreid over het land enkele buien. Later op de dag vallen de meeste buien in de zuidelijke helft van het land en deze kunnen gepaard gaan met een klap onweer. Op de Wadden en later ook het uiterste noorden is er meer bewolking aanwezig en trekt een regengebied binnen. In het Waddengebied wordt het dan zo'n 15 à 16 graden. In de rest van het land loopt de temperatuur op naar 18 tot 20 graden. De noord- tot noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig.

 De dagen daarna wordt het geleidelijk aan iets droger en zonniger. Zaterdag begint nog overwegend bewolkt met vooral in de ochtend plaatselijk wat regen of een bui. In de middag klaart het vanuit het noorden op en dan komt de temperatuur uit rond 18 of 19 graden. Vanaf zondag wisselen zon en wolken elkaar af en kan er soms nog een hele enkele bui vallen. Met een wind uit noord- tot noordwestelijke richtingen wordt het niet warmer dan 17 à 18 graden. Vanaf dinsdag mogelijk wat hogere temperaturen.Bron: Buienradar
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie