RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Secretariaat Bibliotheek Noord Veluwe
16 mei 2024 9:12


Voorleesuurtje en OuderKindDans bij BoekStartdag
1 juni 2024 - 1 juni 2024
Foto: Voorleesuurtje en OuderKindDans bij BoekStartdag

EPE-De bibliotheken in Epe en Vaassen doen mee met de BoekStartdag op 1 juni! Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders zijn er leuke activiteiten. Zowel in Epe als in Vaassen kan meegedaan worden aan de OuderKindDans door MDC en er is een gezellig voorleesuurtje.

In Epe wordt gestart met het voorleesuurtje van 10. 00 – 11.00 uur. De OuderKindDans is van 11.15-11.45 uur. In Vaassen is de volgorde net andersom: De OuderKindDans is van 10.00 – 10.30 uur, het voorlezen is van 10.45 – 11.45 uur. Voor alle jonge bezoekers is er een leuk presentje, iets te drinken en wat lekkers.

Gratis BoekStartwebinar

In aanloop naar de landelijke BoekStartdag is er donderdagavond 30 mei een gratis BoekStartwebinar. Daarin vertelt Jolien Hesselberth hoe je op een leuke en speelse manier kunt voorlezen aan de allerjongsten. Een webinar boordevol boekentips! Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is nog hartstikke goed voor hun taalontwikkeling ook! Aanmelden voor het webinar kan via de website van de Bibliotheek Noord-Veluwe.

BoekStart

Jonge ouders kennen BoekStart van het oranje koffertje met boekjes. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van lezen en aangemoedigd om hun kinderen zo jong mogelijk (vanaf circa 3 maanden) in aanraking te brengen met boeken en om samen met boeken bezig te zijn. Want onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Om boekjes voor jonge kinderen onder de aandacht te brengen is zaterdag 1 juni uitgeroepen tot landelijke BoekStartdag.

Praktische informatie BoekStartdag

Datum: zaterdag 1 juni

Tijd: 10.00 tot 12.00 uur

Locatie:

- Bibliotheek Epe, Stationsstraat 16, 8161CR Epe

- Bibliotheek Vaassen, Dorpsstraat 48, 8171BR Vaassen

Gratis toegang

Meer informatie: bibliotheeknoordveluwe.nl


Epe Agenda 

bibliotheek epe  vaassen  kinderen 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie