RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Communicatieadviseur Gemeente Heerde
17 maart 2024 13:23


Eerste kievitsei in Heerde gevonden
Foto: Eerste kievitsei in Heerde gevonden
Eerste kievitsei in Heerde gevonden door dhr. Koers . Foto: Gem. Heerde

- Het 1e kievitsei in de gemeente Heerde is gevonden door de heer Henk Koers uit Wapenveld. Hij kwam het nestje met het ei tegen op 12 maart. Dit was vroeger dan in voorgaande jaren. In 2023 werd het 1e ei gevonden 20 maart door de heer Jan van Loo. Het jaar daarvoor was de heer Boeve de vinder, op 17 maart.

Vindersloon

De heer Koers vond het kievitsei in een akkerland (klaver) van veehouder Luchtenberg aan de Schraatgravenweg in het Wapenvelderbroek. De heer Koers is weidevogelvrijwilliger bij de stichting Vrienden van het Boerenland. Hierin werken boeren, loonwerkers, jagers, vrijwilligers, de gemeente Heerde en Boerennatuur Veluwe nauw samen om de weidevogels te behouden en te beschermen. Denk hierbij aan vogels als de kievit, grutto, tureluur, wulp en scholekster.

De heer Koers heeft op 14 maart het ‘vindersloon’ (een mooi bos bloemen) ontvangen uit handen van burgemeester Olaf Prinsen.

Traditie

Het zoeken van kievitseieren is een prachtige traditie die in de gemeente Heerde nog altijd leeft en past binnen de Cittaslow-gedachte, waar dergelijke tradities hoog worden gehouden.

Heerde Nieuws 

heerde veluwe vrijwilligers voorpagina boeren 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie